Το κέντρο Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, αλλάζει όψη

koboti

Σύντομα ο χώρος μπροστά από το δημαρχείο, απέναντι από την κεντρική πλατεία Κομποτίου θα πάρει μια διαφορετική μορφή.

Στο σημείο που συγκλίνουν τρεις δρόμοι, θα κατασκευαστεί ένα μικρός κυκλικός κόμβος ο οποίος θα βοηθήσει στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πεζών αλλά και θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή.

Μελέτες έδειξαν ότι η υφιστάμενη κατάσταση, από πλευράς γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο συγκεκριμένο σημείο, παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις της κυκλοφορίας, τόσο των οχημάτων, όσο και των πεζών, και καθώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν αλλαγές.

Στόχος είναι λοιπόν να βελτιωθεί η όλη κατάσταση με τη δημιουργία ενός μικρού κυκλικού κόμβου και τον διαχωρισμό των δύο λωρίδων κυκλοφορίας του κεντρικού δρόμου.

Ταυτόχρονα, στο σημείο που η κύρια τέμνουσα οδός συναντάει τη διερχόμενη οδό θα κατασκευαστούν δύο τριγωνικές νησίδες ώστε να βελτιωθεί στον μέγιστο βαθμό η λειτουργικότητα στο συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, καθώς ο κόμβος βρίσκεται εντός αστικού ιστού, κρίθηκε αναγκαίο να κατασκευαστούν και πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρου. Φυσικά θα γίνουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα και θα τοποθετηθούν σημάνσεις για οχήματα και πεζούς.

Λόγω των μικρών του διαστάσεων, ο συγκεκριμένος κυκλικός κόμβος (8 μέτρα διάμετρος), αποτελεί την ίδια ώρα και μια οικονομική αλλά και φιλική λύση για τους πεζούς, καθώς εξασφαλίζει την ασφαλή τους διέλευση από την περιοχή, σε συνδυασμό με τις χαμηλές ταχύτητες των οχημάτων που θα διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.