Τα Μουσεία της Ηπείρου (δια)δικτυώνονται

arxaiologiko mouseio artas esoterika

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τα τέσσερα

Αρχαιολογικά Μουσεία της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Άρτας, Ηγουμενίτσας και Νικόπολης), επιδιώκοντας την προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερων ομάδων κοινού για τα πολιτιστικά αγαθά, αποφάσισαν τη δημιουργία ενός άτυπου δικτύου Μουσείων, το οποίο θα στηρίζεται στη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο προβολής.

Κοινός στόχος, οι εκθέσεις των τεσσάρων Μουσείων της Ηπείρου να λειτουργούν ως συμπληρωματικοί κόμβοι ενημέρωσης για τον επισκέπτη, οι οποίοι θα τον ταξιδεύουν στις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της Ηπείρου, ενώ παράλληλα θα τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει το ταξίδι του και στα υπόλοιπα Μουσεία του δικτύου.

 

Εναρκτήρια δράση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικούκαι (video) στα τέσσερα Μουσεία, σχετικού με την ιστορία και τις δράσεις κάθε μουσείου. Σχετικές αναρτήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις σελίδες τους στο διαδίκτυο.

 

Παράλληλα με την κύρια δράση, που περιλαμβάνει την ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video) στα τέσσερα Μουσεία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από προσωπικό της ΕΦΑ Άρτας στη μόνιμη έκθεση και στις δύο περιοδικές εκθέσεις που λειτουργούν με θέμα «Νεώτερη Κεραμεική από την Άρτα 16ος – 20ος αιώνας» και «Νεώτερη Κεραμική από την Ήπειρο – Συλλογή Φ. Ραπακούση».

Ξεναγήσεις για το κοινό θα γίνονται, επίσης, στον βυζαντινό ναό της Παναγίας Παρηγορήτισσας, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος καθώς και στη Γλυπτοθήκη, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της Παρηγορήτισσας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. ​