Στο Α΄Φεστιβάλ Ηπειρωτών Βορείου Γερμανίας στο Bielefeld o πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσ. Δήμου

???????????????????????????????

Στο Α΄ Φεστιβάλ Ηπειρωτών Βορείου Γερμανίας έλαβε μέρος ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Χρυσόστομος Δήμου. Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Υπεύθυνος Τύπου του Παγκοσμίου κ, Σπύρος Κωσταδήμας και η κ, Δήμητρα Πέτσα, μέλος των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου. Το Φεστιβάλ αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld που έγινε σε συνεργασία με τους Ηπειρώτικους Συλλόγους Αννοβέρου, Gütersloh, Plettenberg, Wuppertal, Αμβούργου, Düsseldorf, Κολωνίας, Βερολίνου και Lüdenscheid. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ravensberger Spinnereι του Bielefeld και κατά γενική ομολογία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος, αφού αναφέρθηκε εν ολίγοις στα πεπραγμένα του Συλλόγου, τόνισε την άψογη συνεργασία που είχε με τους … άλλους Ηπειρωτικούς Συλλόγους της περιοχής για την προετοιμασία του Φεστιβάλ και αφού τους ευχαρίστησε, ευφχαρίστησε και τα μέλη του Δ.Σ. και τα υπόλοιπα μέλη που βοήθησαν στην προετοιμασία της βραδιάς. Κατόπιν έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Δήμου και απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι χαίρεται που βρίσκεται απόψε στην εκδήλωση αυτή, ερχόμενος από την Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και άλλους αρμόδιους. Χαίρεται που βλέπει στους συλλόγους της Ευρώπης τόσους νέους ανθρώπους. Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Κωσταδήμας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ικανοποίησή του για τον τρόπο συνεργασίας των Συλλόγων και για την επαναδραστηριοποίηση του παλιού Συλλόγου του Plettenberg, την ίδρυση του νέου Ηπειρωτικού Συλλόγου Wuppertal και στη δημιουργία μιας ομάδας Ηπειρωτών στο Dortmund που σύντομα θα οδηγηθεί στη λειτουργία ενός νέου Συλλόγου. Εκείνο που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι η παρουσία της νεολαίας, όχι μόνο στα χορευτικά, αλλά στο Δ.Σ. και σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ακόμη εντύπωση προκαλεί η άμεση, τέλεια και με επαγγελματισμό εξυπηρέτηση. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και η κ. Δήμητρα Πέτσα, η οποία συνεχάρη τον πρόεδρο Δημήτρη Ντόκο για τη σημαντική πρόοδο που έκανε ο Ηπειρώτικος Σύλλογος και κατάφερε μεταξύ άλλων να φέρει πολλούς νέους στο Σύλλογο.. Μετά απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Ντόκο αναμνηστικές πλακέτες στους επίσημους καλεσμένους καθώς και στον π. Κωνσταντίνο Βογιατζή,, στον κ. Αναστασόπουλο,, κ. Γκέγκα, , τον κ. Βλάχο, στην κ. Τζώρτζη και κ. Πανταζή.
Στη συνέχεια παρουσίασαν χορούς τα χορευτικά της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αννοβέρου «ΠΙΝΔΟΣ», του Ηπειρώτικου Συλλόγου Γκύτερσλο, του Ηπειρωτικού Συλλόγου Plettenberg και έκλεισαν τα χορευτικά του Ηπειρωτικού Συλλόγου Bielefeld . Συγχαρητήρια στους χοροδιδασκάλους για την τέλεια προετοιμασία των χορευτικών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σπύρος Χριστοδούλου, επίτιμος πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Bielefeld, η κ. Δήμητρα Γκέγκα, πρόεδρος της ηπειρωτικής Αδελφότητας Hannover με πολλά μέλη του Δ.Σ. και πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου τους, ο κ. Αθανάσιος Βλάχος πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Gütersloh με πολλά μέλη του Δ.Σ. και πολλά μέλη του Συλλόγου τους, η κ. Νικολέτα Τζώρτζη, πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Plettenberg με μέλη του Δ.Σ. και πολλά μέλη του Συλλόγου τους, η κ. ΄Ολγα Πανταζή, ταμίας του Ηπειρωτικού Συλλόγου Wuppertal, ο κ Ιωάννης Αναστασόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Bielefeld, ο κ. Δημήτριος Χατζήπαπας, πρόεδρος Θρακιώτικου Συλλόγου Bielefeld, ο κ. Χρυσοβαλάντης Τσότσης, πρόεδρος Κιλκισιακού Συλλόγου Bielefeld και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Ποντιακού και Θεσσαλικού.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο πρόεδρος της ΠΟΕ ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος Ιωαννιτών πήρε την απόφαση όπως τα Ιωάννινα και η ΄Ηπειρος να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης το 2021 και ζήτησε από τους απανταχού Ηπειρώτες να στηρίξουν την απόφαση αυτή. Οι Ηπειρώτικοι Σύλλογοι που έλαβαν μέρος στο Α΄ Φεστιβάλ Ηπειρωτών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καθώς και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης διατράνωσαν την απεριόριστη συμπαράσταση στα Ιωάννινα και αποφάσισαν να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την ενημέρωση των Αποδήμων όπου γης να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απόφαση αυτή.
Το γλέντι συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι μέχρι το πρωί με την ορχήστρα του Τρύφωνα Αναστασίου.