Προβολή ταινίας «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ – I, Daniel Blake»

poster 1

Η κινηματογραφική ομάδα Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ προβάλλει την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στον Σινέ Ορφέα το κοινωνικό αριστούργημα του Ken Loach “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ – I, Daniel Blake”. Είσοδος Ελεύθερη!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ, είμαι πολίτης. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο”.

Δέκα χρόνια μετά το Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι, ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης αποσπά τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα του και συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στους λίγους διπλά βραβευμένους με το Φοίνικα δημιουργούς. Η νέα ταινία του Ken Loach, σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του Paul Laverty (Bread and Roses, Sweet 16, My Name is Joe), εκπροσωπεί το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό σινεμά, για το οποίο αυτό το δίδυμο είναι διάσημο, ενώ οι χαρακτήρες της ταινίας συγκλονίζουν και μένουν αξέχαστοι, όπως και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται. Συγκινητικό και φορτισμένο, το “Eγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ” παρακολουθεί τον αγώνα δύο ανθρώπων ενάντια στη γραφειοκρατία, αλλά και τη δύναμη τους να σταθούν με αξιοπρέπεια στις πιο αντίξοες συνθήκες.

O Daniel Blake είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Βραβεία:

Χρυσός Φοίνικας – ( Cannes Film Festival 2016 )

2 British independent film Awards

Locarno International Film Festival 2016

San Sebastián International Film Festival 2016

Vancouver International Film Festival 2016

Palm Dog Manitarian Award

Cinema Writers Circle Awards, Spain 2017 CEC Award

César Awards, France 2017 César

Dublin Film Critics Circle Awards 2016

London Critics Circle Film Awards 2017

Goya Awards 2017 Goya

Indiewire Critics’ Poll 2016 ICP Award

Denver International Film Festival 2016

Stockholm Film Festival 2016 Audience Award

Τι είπαν οι κριτικοί κινηματογράφου:

Άγρια συγκινητικό – The Guardian

Ένα σπάνιο πολιτικό δράμα που αγγίζει την καρδιά – Variety

Ο βετεράνος Βρετανός σκηνοθέτης έχει ακόμα τη δύναμη να αρπάζει το συναίσθημα από τον λαιμό – Hollywood Reporter

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συναισθηματική δύναμη και την πολιτική ένταση της ταινίας – Sight and Sound

Σενάριο: Paul Laverty , Σκηνοθεσία: Ken Loach

Ηθοποιοί: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Briana Shann, Dylan McKiernan

 

Στήριξη του Συλλόγου «Αγκαλιά»

AGALIA

Η Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στηρίζει την προσπάθεια και το έργο του τοπικού συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία «Αγκαλιά», ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην πόλη μας το 2015 για να προσφέρει κοινωνικό έργο στα Άτομα με Αναπηρία. Όπως πάντα στις προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό το καλοκαίρι στην είσοδο του θερινού σινεμά Ορφέας, θα βρίσκεται ένα κουτί, στο οποίο θα αφήνει προαιρετικά ο καθένας ό,τι μπορεί. Απευθυνόμαστε λοιπόν στην ευαισθησία σας, για την συγκέντρωση ενός οποιουδήποτε ποσού, το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου «Αγκαλιά». Ελπίζουμε στη γενναιοδωρία σας και σας παρακαλούμε για την οικονομική συνδρομή σας.