Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά. Από βαριά μορφή υποστελέχωσης«πάσχει»το ΚΕΦΙΑΠ Άρτας

stylios-giorgos

Ο Γιώργος Στύλιος, με ερώτησηπου συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, επανέφερε στη Βουλή το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

 

Στη σχετική τους ερώτηση, οι Βουλευτές αναφέρουν ότι το ΚΕΦΙΑΠ δημιουργήθηκε από την Κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας και εγκαινιάστηκε το 2009 από τον Υφυπουργό Υγείας και πρώην Βουλευτή Άρτας κ. Παπαγεωργίου. Για την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού είχε δεσμευτεί από το ΕΣΠΑ κονδύλιο ύψους της τάξεως των 4 εκ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω έλλειψης σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί.

 

Οι κύριοι Στύλιος και Οικονόμου τονίζουν ότι με το έμψυχο υλικό να βαίνει μειούμενο λόγω συνταξιοδοτήσεων, το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

 

Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Θεωρείτε ότι η πλήρης λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Άρτας είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση και την ανακούφιση ευαίσθητων κατηγοριών συνανθρώπων μας;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ ώστε να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα;
  • Σε περίπτωση που προβείτε σε προσλήψεις θα είναι μόνιμες ή τύπου προσωρινού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας;
  • Από ποιους πόρους θα καλυφθούν οι ανάγκες για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων εφόσον αυτές προκύψουν;