Νομαρχιακή Οργάνωση Ν.Δ για την απώλεια του Γ. Παπαγεωργίου

papageorgiou

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Άρτας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του επιφανούς στελέχους μας, πρώην βουλευτή και Υπουργού των Κυβερνήσεων της παράταξής μας, Γιώργου Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών καθ΄ όλη την διάρκεια του βίου διακόνησε την Ιατρική επιστήμη, την παράταξη, την κοινωνία και την πολιτική.

Γεννημένος στην Άρτα το 1950 καταγόμενος από τα Λεπιανά Άρτας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία και άσκησε την ιατρική επιστήμη στην Άρτα.

Στέλεχος της παράταξης μας, εκλέγεται βουλευτής στο νομό μας και μας εκπροσωπεί στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το 1989 έως το 1993 και από το 2004 έως το 2009.

Χρημάτισε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, από το 2007 ως το 2009.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Υπουργού Γεωργίου Σουφλιά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επί υπουργίας του πρώτου στο Υπουργείο Παιδείας προωθήθηκε η δημιουργία του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Άρτα και η κατασκευή πολλών σχολικών αιθουσών στο νομό μας.

Ομοίως σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην μετεγκατάσταση και την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της πόλης μας στο λόφο Περάνθης.

Ήταν μέλος της επιτροπής προγράμματος της Ν.Δ. κατά την τετραετία 2000-2004.

Υπήρξε κύριος εισηγητής της υπογραφής και της κύρωσης από την βουλής των Ελλήνων της σύμβασης της Ιονίας Οδού, έργο που δεν ευτύχησε να δει πλήρως ολοκληρωμένο.

Καίρια η συμβολή του στην αναβάθμιση του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης μας και στον πλήρη εξοπλισμό του ώστε να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα και ως κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, πράγμα που επίσης δεν ευτύχησε να δει να λειτουργεί για τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Κατόπιν απόφασης του προέδρου της Ν.Ο. Άρτας, η σημαία στα γραφεία της Οργάνωσης θα παραμείνει μεσίστια για δύο ημέρες.

Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνου η οργάνωση θα προσφέρει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα”.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Δημήτρης Σκανδάλης

Πρόεδρος Ν.Ο. Άρτας