EYELANDS – 8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2018

Διαγωνισμός Αποσκευές

H ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, ανακοινώνει την έναρξη του όγδοου διεθνούς διαγωνισμού διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο.

Θέμα του διαγωνισμού: «Αποσκευές»

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2018. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές 7 ημερών σε στούντιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Υπάρχουν συλλεκτικά βραβεία για τον πρώτο νικητή και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.

 

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ  

(Ελληνικό τμήμα)

Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αποσκευές».

– Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα (ή διηγήματα) μέχρι 2500 λέξεις. Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική γλώσσα.

–  Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

– Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ιστοσελίδα : www.paraxenesmeres.gr 

Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: info@eyelands.gr   ή  info@paraxenesmeres.gr

-στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 20η Σεπτεμβρίου 2018.

– Από τα διηγήματα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό ένας ορισμένος αριθμός, (ανάλογα με τις συμμετοχές με 25 ανώτατο όριο) θα μπει στην μικρή λίστα και θα κυκλοφορήσει στη συλλογή «Αποσκευές». Ό ίδιος αριθμός των επιλαχόντων διηγημάτων θα αναρτηθεί στο eyelands.gr και δημοσιευθεί στην Επιλογή eyelands.

– Το πρώτο βραβείο για το ελληνικό τμήμα είναι δωρεάν παραμονή για μία εβδομάδα στο Three-Rock studio, στο Νότιο Ρέθυμνο (με δυνατότητα παραμονής έως και για τέσσερα άτομα).

Ο πρώτος νικητής/τρια βραβεύεται με «Αγγελάκι του eyelands», χειροποίητο κεραμικό φτιαγμένο ειδικά για το διαγωνισμό. Τρία ακόμη ειδικά φτιαγμένα για το διαγωνισμό χειροποίητα κεραμικά θα δοθούν στους τρεις συγγραφείς που θα ακολουθήσουν στη βαθμολογία της επιτροπής.

– Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα  με τη βαθμολογία τους (μέχρι 25 διηγήματα συνολικά) θα συμπεριληφθούν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις Παράξενες Μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα βρίσκεται μέσα από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία διανομής σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της χώρας. Σε αυτά θα συμπεριληφθούν μεταφρασμένα τα τρία πρώτα διηγήματα από το αγγλόφωνο τμήμα. Όλα τα διηγήματα του αγγλόφωνου τμήματος που θα μπουν στη Μικρή Λίστα του αγγλόφωνου τμήματος θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το αγγλόφωνο τμήμα της: Strange Days Books (η προκήρυξη για το αγγλόφωνο τμήμα δημοσιεύεται και στην ενότητα Storyland/short stories)

– Όλοι οι συγγραφείς που τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην έκδοση θα παραλάβουν δωρεάν ένα βιβλίο της συλλογής.

Λίγα λόγια για το eyelands

Εδώ και οκτώ χρόνια το eyelands είναι ένα νησί που φιλοξενεί κείμενα από νέους και καταξιωμένους συγγραφείς. Αυτά τα χρόνια στις σελίδες του εμφανίστηκαν εκατοντάδες ποιητές και συγγραφείς οι περισσότεροι από τους οποίους είδαν για πρώτη φορά κάτι δικό τους να δημοσιεύεται. Παράλληλα με τους δεκάδες διαγωνισμούς για όλα τα είδη γραφής που έχουμε διοργανώσει δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 400 συγγραφείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να δουν τα κείμενά τους να κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πολλοί από αυτούς τους συγγραφείς είναι νέοι άνθρωποι που είδαν για πρώτη φορά ένα κείμενό τους να τυπώνεται σε βιβλίο!

Συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά να ταξιδεύουμε στις θάλασσες του διαδικτύου και σας περιμένουμε να συμμετάσχετε στους διαγωνισμούς και τις εκδηλώσεις μας. Το eyelands, πάντα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες διοργανώνει εκτός των άλλων το Φεστιβάλ της Άμμου, το Εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε ιστορίες», ενώ από το 2016 μπήκαμε και στο χώρο των θεατρικών παραγωγών ανεβάζοντας την παράσταση με κείμενα που βραβεύτηκαν στο σχετικό διαγωνισμό.

Εννοείται ότι το νησί μας παραμένει πάντα μια ιστοσελίδα για την τέχνη και τη ζωή στην πόλη δημοσιεύοντας όσα καλλιτεχνικά γεγονότα και εκδηλώσεις κρίνουμε ότι αξίζει να υποστηρίξουμε, αλλά και ανοιχτό να φιλοξενήσει πέρα από τα έργα σας και την παρουσίαση των βιβλίων που μας στέλνετε. Επίσης παραμένουμε πάντα μια σελίδα που σας ενημερώνει συνέχεια για τους σημαντικότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

            ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Το eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες οργανώνουν ετήσιο διεθνής διαγωνισμό διηγήματος, που είναι ο μοναδικός διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Κάθε χρόνο συμμετέχουν συγγραφείς από πολλές χώρες και συχνά από όλες τις ηπείρους του κόσμου. Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο κατηγορίες: Ελληνική και Διεθνής (για το διεθνές τμήμα δεχόμαστε μόνο ιστορίες στα αγγλικά).

Ο διαγωνισμός διεξάγεται συνεχώς τα τελευταία επτά χρόνια, προσφέροντας σε εκατοντάδες συγγραφείς την ευκαιρία να δουν το διήγημά τους εκτυπωμένο σε μία από τις συλλογές μας, που δημιουργήθηκαν μέσω των συμμετοχών στο διαγωνισμό. Για πολλούς από αυτούς τους συγγραφείς είναι η πρώτη φορά που θα δουν μια ιστορία τους τυπωμένη σε ένα βιβλίο ή δημοσιευμένη στο διαδίκτυο.

Το αγγλικό τμήμα του διαγωνισμού έχει αναγνωριστεί ως ένας πραγματικά αξιόπιστος, δίκαιος και σημαντικός διαγωνισμός διηγήματος. Κάθε χρόνο, οι πιο γνωστές ιστοσελίδες που ασχολούνται με τους λογοτεχνικούς διαγωνισμόυς σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως το Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com, Prizemagic.co.uk,  www.artsjobs.org.uk και πολλοί άλλοι δημοσιεύουν την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας, ο οποίος έχει κερδίσει τη φήμη του χρόνο με το χρόνο, τηρώντας τις υποσχέσεις του και  ακολουθώντας τους κανόνες σχολαστικά και συμπληρώνοντας όλα τα κριτήρια που επιτρέπουν σε έναν διαγωνισμό να κερδίσει σεβασμό και αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.

 

Eyelands.gr literary magazine in collaboration with Strange Days Books  organize an annual international short story competition, which is the only international short story contest based in Greece. Every year, writers from all the continents of the world participate in it. The competition consists of two categories; Greek an International (for the international section we only accept stories in English).

The competition has been running continuously for the past seven years, offering hundreds of writers the opportunity to see their short story printed in one of our collections, created through the contest entries. For many of these writers it is the first time that a story of theirs is printed in a book or featured online. The jury reads all submissions blind.
The English section of the competition has been recognized as a truly reliable, fair and serious short story competition. Every year, many reputable websites, such as
Duotrope, booktrust.org.uk, justacontest.com, www.londoncomedywriters.com, virtualwritersinc.com. Prizemagic.co.uk www.artsjobs.org.uk and many others post the announcement of our contest, which has earned its reputation year after year, by honoring all its promises, following the rules meticulously and meeting all criteria that allow a contest to gain respect and recognition on an international level.

www.eyelands.gr

e-mail:  info@eyelands.gr

Facebook: https://www.facebook.com/eyelands.portal

https://eyelandscontes.wordpress.com/