Επιτυχής η ημερίδα της Γραμματείας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με τίτλο «Σπάσε τη σιωπή»

IMG_20181127_194922

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας πραγματοποιησε την 27/11/2018 και ώρα 19:30, με απόλυτη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, ημερίδα  με τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τρεις ήταν οι θεματικές ενότητες της ημερίδας που ανέπτυξαν κατά σειρά οι:

  • Σακαγιάννη Μαριάνθη, Υπαστυνόμος Α΄ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με θέμα «Η Βία κατά των γυναικών»
  • Σιώζιος Γεώργιος, Ιατροδικαστής Γ.Ν. Άρτας με θέμα «Η γνώση είναι ασπίδα» και ο
  • Κούτρας Βασίλης, Καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Η Γυναίκα ως θύμα Βίας: τα χαρακτηριστικά του δράστη θύματος και η μεταξύ τους σχέση».

 

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. ΣΤΥΛΙΟΣ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. ΨΑΘΑΣ Βασίλειος, ο Γενικός Περιφερειακός Aστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχος κ. Φώτιος ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. ΛΩΛΟΣ Ανδρέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κωνσταντίνος,  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. ΧΑΡΜΠΗΣ Ευάγγελος καθώς και εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων.

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για τρίτη συνεχή χρονιά, ανέλαβε να αναδείξει το μείζον θέμα του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμησή του. Το μήνυμα που εστάλη προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν το εξής:

«Λύσε τη σιωπή σου, είμαστε δίπλα σου, Έχεις τη δύναμη, πες ΟΧΙ στη βία».