Επιτάφιος Θρήνος – Εγκώμια Μ. Παρασκευής από τη Βυζαντινή Χορωδία Ωδείου Άρτας

IMG_20151025_185758

Βυζαντινή Χορωδία Ωδείου Άρτας

Όταν βάζεις μαζί τη βαθιά γνώση για κάτι που αγαπάς  με την επιμονή σου ώστε να το τελειοποιήσεις  τότε συμβαίνει το χάρισμα.

Ο Κώστας Ράπτης είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους ανθρώπους της Βυζαντινής Μουσικής που ζει και εργάζεται στην Άρτα. Με τη γνώση του και την επιμονή του παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να λάβει πολύ καλές κριτικές από γνώστες της μουσικής αλλά και από απλούς ανθρώπους.

Είναι Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο Άρτας από το 2009

Είναι Καθηγητής Αρμονίας και Θεωρίας της Μουσικής στο Ωδείο Άρτας από το 2010.

Το 2011 ιδρύει την Βυζαντινή Χορωδία Ωδείου Άρτας και το Μουσικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ωδείου Άρτας.

Από το 2015 είναι Επιμελητής της Σχολής Αντίστιξης.

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διδάσκει Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Σκοπός του είναι να μεταδώσει την αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική και να γίνει ευρέως γνωστή γράφοντας βιβλία αλλά και διδάσκοντας την σε παιδιά και μεγάλους.

Το 2016 εκδίδει το πρώτο του Βιβλίο με τίτλο “Ανθολογία Μελωδημάτων”,και το 2017 το βιβλίο με τίτλο “Η Πρώτη τάξη της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής”
Έχει κυκλοφορήσει δύο ψηφιακούς δίσκους (CD) : 1.(2011) «Από τη ύλη της Β Τάξης Κεκραγάρια-Πασαπνοάρια-Εωθινά Δοξαστικά Ψάλλει Ο Κωνσταντίνος Ι. Ράπτης » και 2.(2012) «Ύμνοι της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδος – Ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Ωδείου Άρτας-Χοράρχης: Κωνσταντίνος Ι. Ράπτης »

Το ταλέντο του μπορεί να το καταλάβει κανείς αμέσως στο βίντεο ακούγοντας τον να ψέλνει αλλά και να διευθύνει τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Άρτας.