Εκδήλωση -συζήτηση για την Παιδεία από τις οργανώσεις Άρτας ΚΚΕ και ΚΝΕ

IMG-fe80f11491d91a1b926b7e7945896995-V

Εκδήλωση-συζήτηση για την Παιδεία πραγματοποίησαν την Κυριακή 21/10 οι Τομεακές Οργανώσεις Άρτας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση – Οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Οι θέσεις του ΚΚΕ».

IMG-5da9d41ec86d59ce26525355c2cea842-V

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Τάσος Τόκας, στέλεχος της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που φέρνει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το εξαγγελθέν νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, για τις θέσεις του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο σύγχρονης γενικής Παιδείας και για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν πανελλαδικά οι μαθητές στις 29 Οκτώβρη. Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία ξεχώρισαν οι καταγγελίες γονιών για τις απαράδεκτες σχολικές υποδομές, την ανύπαρκτη μέριμνα για τη μεταφορά των μαθητών που αναγκάζονται να μεταφέρονται ακόμη και στην καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων! Ωστόσο τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς αναδείχτηκαν οι δυνατότητες και η αναγκαιότητα συμμετοχής και οργανωμένης δράσης μέσα από τους συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών και στήριξης των μαθητικών κινητοποιήσεων που διεκδικούν ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.