Εκδήλωση – παρουσίαση των επικεφαλής συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

IMG_20181228_204646_HDR

Εκδήλωση-παρουσίαση των επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για τους 3 από τους 4 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, καθώς και για την Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής 28 Δεκέμβρη η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Κρόνος», την παρουσίαση καθώς και την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πάλης έκανε η Έρη Κόντου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Άρτας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα κάλπικα διλήμματα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ανατροπές, περί «αποκέντρωσης», «Αυτοτέλειας». «οικονομικής αυτονομίας», «διεύρυνσης της δημοκρατίας», «λαϊκής συμμετοχής» και άλλα τέτοια επιχειρήματα που στήνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είναι για να “ρίξουν στάχτη στα μάτια” του λαού μας και να κρύψουν ότι θέλουν την Τοπική Διοίκηση ως «μαξιλαράκι ασφαλείας», που θα απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα λειτουργεί ως μηχανισμός ενσωμάτωσης.Έχουν στόχο να κρύψουν το κύριο, στο οποίο ομονοούν όλοι: Ότι το κεντρικό κράτος, οι θεσμοί του στην Τοπική Διοίκηση, οι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί, δρουν ενιαία, από κοινού, εχθρικά απέναντι στο λαό. Δρουν για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα σήμερα, μπροστά και στις επικείμενες εκλογές είναι να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην προσπάθεια να βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος. Να βλέπει δηλαδή την καθημερινότητά του, τα προβλήματά του, τη δυσκολία να ανταπεξέλθει στην κάλυψη έστω και των βασικών του αναγκών, χωρίς να βλέπει την πηγή των δεινών του. Τη συνολική πολιτική που τσακίζει τους πολλούς, αυτούς που κινούν το γρανάζι, για να αυξάνουν τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό λοιπόν για το ΚΚΕ οι πολλαπλές αυτές εκλογές που έχουμε μπροστά αποτελούν συνέχεια των αγώνων που δίνουμε καθημερινά. Το γνωρίζουν καλά όσοι βρεθήκαμε και βρισκόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές και θα φροντίσουμε να φτάσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο το ότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια, προχώρησε στην παρουσίαση των επικεφαλής: Για την Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Δήμος Αρταίων: Στράτος Καλλώνης, λογιστής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Ηλίας Σαπρίκης, ιδιωτικός υπάλληλος

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: Χρήστος Λύκος, συνταξιούχος.

Σύντομη παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής για το Δήμο Αρταίων, Στράτος Καλλώνης, όπου σημείωσε ότι «οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι και συνολικά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Άρτας, που συναντήθηκαν στους καθημερινούς αγώνες με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές που δρουν στα ταξικά συνδικάτα και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Άρτας, να ενισχύσουν σε όλες τις κάλπες, ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το ΚΚΕ, να το δυναμώσουν ολόπλευρα».